Lovely Garden
...
 
 
 
 
 
 

 

   

Meer van Beloved Daughter:

    Afgesloten Hof

    Beautiful Place

    Beloved Court

    Beloved Daughter

    Beloved Garden

    Beloved Place

    Beloved Woman

    Bride of Christ

    Daughter of Christ

    Deserted Place

    Desolate Place

    God's garden

    Holy Place

    Hooglied

   Lonely PLace

    Lovely Garden

    Oase

    Resting Place

    Rose of Love

    Prince of Peace

    Schuilgrot

    Tuin van God

    Toevluchtsoord

    Vreugdebron

    Vredevorst

 

 

 

Laat je huwelijk zijn als een goede tuin

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat je huwelijk zijn als een goede tuin

Hier zijn vijf regels die ik ontdekte om een goede tuin aan te leggen; en we kunnen die zelfde regels toepassen op de huwelijksrelatie tussen man en vrouw.

 

door Zac Poonen, vertaling Michel de Ruijter
1. Gebruik zaad dat bestand is tegen ziekten. De sleutel tot een goede ziektecontrole is voorkoming. We zaaien zaad met onze tong. Verzeker jezelf dat je geen ziekte verspreid met de woorden die je spreekt tegen elkaar. Gebruik woorden die bestand zijn tegen ziekte, als je spreekt. Sommige ziekten zijn te voorkomen door het regelmatig besproeien van de planten. Je zult meedogenloos moeten zijn in met betrekking tot je tong, als je wil voorkomen dat er onkruid in je tuin gaat groeien. Ik hoop dat je het nooit zult toestaan onkruid in je huwelijk laten groeien.
2. Verbeter de grond met groeiverbeteringen. Als je een gelukkig huwelijk hebben wil, moedig dan de ander aan en waardeer de ander. Stop groeiverbeteraars zoals deze in de grond – en het zal je een hele goede oogst opleveren!
3. Vernietig elke plant die ziektes draagt, die niet onder controle te houden zijn. Dit heeft betrekking op activiteiten die oncontroleerbaar geworden zijn en verslavend – zoals het kijken van te veel televisie. Vernietig dat – ik bedoel niet de TV, maar de tijd die er mee verspeeld wordt door teveel te kijken. Zorg dat je dit soort activiteiten in de hand hebt. Deze regel heeft betrekking op ziekten die niet in de hand te houden zijn. Als je er controle over hebt, dan is het goed. Maar het is erg belangrijk dat je zelf de controle hebt over zulke activiteiten.
4. Snij de ziekte bladeren af zodra je ze ziet. Dit betekent dat je op het moment dat je realiseert dat je de andere persoon pijn gedaan hebt – dat is het zieke blad – dat je het meteen afsnijdt. Vraag meteen om vergeving en vergeef onmiddellijk, want dan is het blad afgesneden. Anders kunnen zulke problemen erg groot worden. En nog een ding; Gooi al die zieke bladeren weg. Herinner het verleden niet.
5. Plant niet meer dan waar je netjes voor kunt zorgen. Voorkom overbegroeiing van de planten. Overbegroeiing belemmerd gezonde lucht en voldoende zonlicht voor de planten. Dat betekend dat je niet moet proberen om te veel dingen te doen in de 24 uur van de dag, waardoor je huwelijkstuin verwaarloosd raakt en je gezin je laatste prioriteit wordt. De tuin van je ‘familie’ moet altijd je nummer 1 prioriteit zijn. Overbegroeiing belemmerd voldoende zonlicht (Gods licht) en ook gezonde luchtstromingen (goede gemeenschap tussen de beide echtgenoten).
Dit zijn de wetten die God Zelf heeft gemaakt voor alle tuinen overal ter wereld. Maak dus je familie je eerste prioriteit.


Bron: www.cfcindia.com/nederlands

 

 

 
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl